Pronuntia in limba Engleza

In aceasta lectie vei invata pronuntia cuvintelor in engleza cu sfaturi si exemple. Din cauza literelor care au mai multe pronunţii, cuvintele in limba engleza nu sunt citite precum sunt scrise, fapt ce ingreuneaza pronuntia acestora pentru vorbitori nativi de limba romana. Diacriticile (ă, â, î, ş, ţ) intalnite in limba romana ne sunt de ajutor in multe situatii, deoarece, ele pot imita aproape la perfectie multe dintre sunetele intalnite in alte limbi, precum engleza. In limba engleza exista litere care se citesc la fel ca in limba romana, iar pentru literele cu o pronuntie diferită am creat următorul tabel:

litera se citeşte la fel ca exemplu
A a din cuvântul acumă din cuvântul acasăe din cuvântul carneo din cuvântul omei din cuvântul treiînainte sau după litera b la fel ca ea din cuvântul geam
what (uat)ago (ăgo)today (tu-dei)all (ol)name (neim)back (beac)
C c din cuvântul cadous din cuvântul sare
car (car)cent (sent)
E ă din cuvântul casăe din cuvântul undei din cuvântul inel
later (leităr)egg (eg)even (ivăn)
I i din cuvântul inelai din cuvântul ceaiînainte de litera r la fel ca ă din cuvântul acasă
if (if)idea (ai-dia)bird (bărd)
J gi din cuvântul ginere joy (gioi)
K c din cuvântul cadouch din cuvântul chiar
lake (leic)keep (chip)
O a din cuvântul acumă din cuvântul acasăo din cuvântul omua din cuvântul suav
how (hau)upon (ăpăn)no (no)one (uan)
Q c din cuvântul cadou quite (cuait)
S s din cuvântul sarez din cuvântul zebră
save (seiv)is (iz)
U a din cuvântul acumă din cuvântul acasăiu din cuvântul iubit
up (ap)upon (ăpăn)use (ius)
W u din cuvântul unde we (ui)
Y i din cuvântul inelai din cuvântul nai
yes (ies)my (mai)


Grupurile formate din doua litere identice sunt citite ca şi o singură litera, de exemplu: ll – l, nn – n, ss – s, tt – t etc. Unele grupuri de litere au o pronunţie speciala in limba engleza, daca doriti sa studiati acest aspect va recomandam urmatorul tabel:
literele se citesc la fel ca exemplu
AW o din cuvântul om law (lo)
CH ci din cuvântul cine each (ici)
EA i din cuvântul inel each (ici)
EE i din cuvântul inel bee (bi)
OO u din cuvântul unde room (rum)
SH ş din cuvântul şarpe sheep (şip)
TH f din cuvântul fierînainte de litera e la fel ca d din cuvântul dar
thanks (fencs)the (dă)


Sunt un incepator. Vreau să învăţ rapid pronuntia engleza, se poate? Deoarece, in limba engleza pentru toate regulile de pronunţie exista la fel de multe excepţii, trebuie sa realizati ca nu exista scurtaturi cand vine vorba de o pronuntie cat mai corecta. Pronuntia cuvintelor nu poate fi mecanica, ea trebuie exprimata intr-un mod cat mai natural posibil, iar acest lucru este realizabil doar in timp prin exemple şi exerciţii. Filmele, muzica şi dialogul pot fi un factor important daca doriti să obţineţi o pronunţie rapida, dar fara un vocabular dezvoltat in limba engleza exista posibilitatea sa fie o pierdere de timp. Cu ajutorul cursului nostru gratuit aveti posibilitatea sa va formati o pronuntie in engleza destul de buna, deoarece, toate lectiile noastre de vocabular contin si pronuntia cuvintelor in mod individual, astfel in timpul in care va formati un vocabular de baza, veti invata si pronuntia cuvintelor uzuale in limba engleza.

Comentarii