Culorile in limba Franceza

In aceasta lectie veti invata culorile in franceza cu sfaturi de pronuntie si expresii uzuale. Culorile sunt unele dintre cele mai importante adjective folosite intr-o limba, deoarece cu ajutorul lor, puteti descrie nenumarate lucruri: obiecte, fiinte, fenomene ale naturii, etc.Culorile in Franceza | Lectie Audio - VideoPentru a asculta culorile in franceza si pronuntia acestora, va recomandam clipul video de mai jos.
Urmariti canalul de Youtube Invata-Gratuit.com pentru a vizualiza mai multe filmulete educationale
Daca doriti sa intrebati Care este culoare ta / dvs. favorita? in limba franceza veti spune Quelle est votre couleur préférée? (chel e votra culior prefere). Daca doriti sa intrebati Care este culoare ta / dvs. favorita? in limba franceza in mod informal, veti spune Quelle est ta couleur préférée? (chel e ta culior prefere). Daca doriti sa raspundeti la intrebare, puteti spune Culoarea mea preferată este... - Ma couleur préférée est... (ma culior prefere e), in spatiul punctat puteti utiliza culoarea dvs. preferata. Mai jos veti invata denumirea celor mai importante culori in franceza impreuna cu pronuntia acestora.Este important de mentionat ca in limba franceza toate cuvintele pentru culori sunt adjective, acestea preiau genul si numarul substantivului sau pronumelui pe care il descriu.Culori - Masculin sing - Feminin sing - Masculin plural - Feminin pluralalb - blanc (blaa) - blanche (blanș) - blancs - blanches

negru - noir (nuar) - noire (nuar) - noirs - noires

gri - gris (gri) - grise (griz) - gris - grises

maro - marron (maru) - marron (maru) - marron - marron

rosu - rouge (ruj) - rouge (ruj) - rouges - rouges

roz - rose (roz) - rose (roz) - roses - roses

portocaliu - orange (oranj) - orange (oranj) - orange - orange

galben - jaune (junâ) - jaune (junâ) - jaunes - jaunes

verde - vert (ver) - verte (vert) - verts - vertes

albastru - bleu (bleo) - bleue (bleo) - bleus - bleues

violet - violet (viole) - violette (violet) - violets - violettesDaca vrei sa faci referire la o nuanta a unei culori folosesti cuvant 'clair' pentru nuantele mai deschise si 'foncé' pentru nuantele mai inchise, de retinut faptul ca aceste doua cuvinte nu se modifica in functie de gen si numar.albastru deschis - bleu clair (bleo cler)

albastru inchis - bleu foncé (bleo fonse)

Comentarii

Trimiteți un comentariu